Om Vinet & Glaset

Vi älskar vin.
Vin är så enkelt som att öppna en flaska, hälla upp i ett glas och njuta.
Men vill man fördjupa sig, lära mer och fördjupa upplevelsen så kan man behöva skaffa lite tillbehör.
Kanske riktigt bra glas som framhäver doft och smak eller karaffer för att lufta eller dekantera vinet. En riktigt bra korkskruv kan behövas samt hjälpmedel att hålla glas och karaff i trim. Vinkartor hjälper till att förstå var vinet kommer ifrån och varför det smakar som det gör och doftessenser tränar dina sinnen att kunna beskriva dem.

Vinintresset kan lätt utvecklas till en ”materialsport” och det finns massor av onödiga tillbehör och grejer av diskutabel kvalitet. Vår ambition är att plocka ut de bästa produkterna som kombinerar nytta, funktionalitet, god kvalitet och till ett bra pris. Här finns produkter som passar både vinentusiasten och den yrkesverksamme sommelieren.

Med Vinet & Glaset vill jag kombinera min kärlek till vin med min erfarenhet av näthandel, formgivning och kvalitet som jag skaffat mig via mina andra butiker precis en sån och Farmor Innas Leksaker. Till min hjälp har jag min man som i många år arbetat professionellt med vin som sommelier, inom importledet och nu som dryckesutbildare.

Vi ser fram emot att få välkomna dig som kund och vill gärna höra vad Du har för önskemål på nya produkter!

Alla vintillbehör som säljs här, hittar ni i Blå Huset i Borrby på Österlen där det även finns ett retrokafé och B&B. I Blå Huset finns även precis en sån  vars inriktning är inredning, design och kuriosa från 1950-1970. I butiken finns också en avdelning för leksaker - Farmor Innas Leksaker. Om ni även vill handla från webshopen precis en sån så sampackar vi gärna!

 

Produkter
Övrigt